aprill 01 2021 0Comment
Joogiveetorustik

Watercom pakub Eestis ainulaadset torustike desinfitseerimisteenust

Eriolukorra tõttu on paljud hooned nädalaid peamiselt tühjana seisnud, mistõttu on vähenenud ka veetarbimine. Tarbimise vähenedes jääb aga vesi torustikku seisma ning selle kvaliteet võib olla halvenenud. Hoone veekvaliteedi tagab joogiveetorude seire ja põhjalik läbipesu, mida pakub teenusena OÜ Watercom.

Juhul, kui hoone veetarbimine on pikemat aega madal, jääb vesi torudesse seisma ning selline vesi koheselt pesuks ega joogiks ei kõlba. “Seisva vee puhul võib muutuda nii selle keemiline kui ka mikrobioloogiline koosseis, mille tulemusena võib juhtuda, et see ei vasta enam ka karmidele joogiveenõuetele,” sõnas Watercomi projektijuhtimise üksuse juht Sven Miller. Ka Terviseamet soovitab eriolukorra tõttu kasutuseta seisnud hoonetes enne veetarbimise taasalustamist üle kontrollida veevarustussüsteemide töökord ja läbi loputada vähese kasutuskoormusega torustikud.  Abiks võib seejuures olla kõikide kraanide avamine, et vesi torustikus vahetuks, kuid kindlama kvaliteedi tagamiseks on võimalik tellida põhjalik loputus või desinfitseerimine.

Veetorustiku loputuse puhul avatakse süsteemselt lõikudekaupa kogu hoone kraanid, mille kaudu tuuakse iga tarbimiskoha juurde värske vesi. Seda tehakse kuniks vee värvus ja lõhn vastab kraaniveele seatud normidele. Peale loputust on võimalik tellida järelproov, mida analüüsitakse laboris hindamaks, kas see vastab kõikidele joogiveenõuetele. Eestis ainsana on aga Watercomist võimalik tellida uuenduslikku veetorustiku desinfitseerimist.

Veetorustiku desinfitseerimisel täidetakse kogu hoone torustik desinfitseeriva lahusega, mis jäetakse torustikku minimaalselt 12 tunniks seisma. Järgmisel päeval pestakse torustik läbi kuniks lahuse jääke loputusvees enam ei ole. “Seega on tegemist täiesti ohutu protseduuriga ning vett võib juba järgmisel päeval julgelt joogiks tarbida,” sõnas Miller.

Enne ja pärast torustiku puhastust on võimalik koos teenusega tellida Watercomilt ka veeproov, mida analüüsitakse akredideeritud laboris.

Tutvu teenuse ja selle hinnakirjaga lähemalt Watercomi kodulehel www.watercom.eu

Loputamine ega desinfitseerimine ei pese torustikke puhtaks rauast ega paranda torustike seisukorda, vaid aitab selle puhastada mikrobioloogiast.